Forum SIMPLY THE BEST Strona Główna SIMPLY THE BEST
po prostu nasze forum
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Faszerowane udka z kurczaka

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum SIMPLY THE BEST Strona Główna -> Małe co nieco
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mariemadeline
kucharz
kucharz



Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gorzów

PostWysłany: Wto 21:34, 05 Maj 2009    Temat postu: Faszerowane udka z kurczaka

Udko- a w środku- mała niespodzianka:)

składniki
4 duże udka z kurczaka- górne części,
kabanos,
mała cebula,
2-3 pieczarek,
odrobina tartej bułki,
sól,
pieprz,
olej





sposób przygotowania
1) Udka umyć, po czym starannie wyjąć kość. Cebule obrać, drobno posiekać i zeszklic na oleju. Pieczarki obrać, drobno pokroić, dodać do cebuli, chwilę podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Dodac bułkę tartą, dokładnie wymieszać. Kabanosa przekroić na cztery części.

2) Powstałe po wyjęciu kości zagłębienie w udku nasmarować masą pieczarkowo-cebulową, włozyć w nie kabanosa. Udko starannie spiąć wykałaczkami. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na patelni na złoty kolor.


Najbardziej lubię je z ryżem, nadają się też do frytek czy gotowanych ziemniaczków.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum SIMPLY THE BEST Strona Główna -> Małe co nieco Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin