mariemadeline kucharz

Dołączył: 05 Maj 2009 Posty: 73 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Wto 21:34, 05 Maj 2009 Temat postu: Faszerowane udka z kurczaka |
|
|
Udko- a w środku- mała niespodzianka:)
składniki
4 duże udka z kurczaka- górne części,
kabanos,
mała cebula,
2-3 pieczarek,
odrobina tartej bułki,
sól,
pieprz,
olej
sposób przygotowania
1) Udka umyć, po czym starannie wyjąć kość. Cebule obrać, drobno posiekać i zeszklic na oleju. Pieczarki obrać, drobno pokroić, dodać do cebuli, chwilę podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Dodac bułkę tartą, dokładnie wymieszać. Kabanosa przekroić na cztery części.
2) Powstałe po wyjęciu kości zagłębienie w udku nasmarować masą pieczarkowo-cebulową, włozyć w nie kabanosa. Udko starannie spiąć wykałaczkami. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na patelni na złoty kolor.
Najbardziej lubię je z ryżem, nadają się też do frytek czy gotowanych ziemniaczków.
Post został pochwalony 0 razy |
|