mariemadeline kucharz

Dołączył: 05 Maj 2009 Posty: 73 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Wto 21:29, 05 Maj 2009 Temat postu: Szpinakowe cannelloni z serkiem |
|
|
Apetyczny powiew Italii;)
sposób przygotowania
1) Mrożony szpinak rozmrozić, a świeży opłukać i drobno pokroić. Dusić na patelni do miękkości. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na chwilę przed końcem duszenia dodać do szpinaku, wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Lekko przestudzić. Żółty ser zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, wymieszać ze szpinakiem.
2) Naczynie żaroodporne lub formę do pieczenia natłuścić. Każdą rurkę napełnić farszem i układać w formie. Masło pociąć na drobne wiórki, a serek brie lub camembert na cieniutkie plasterki i obłożyć nimi cannelloni.
3) Piekarnik nagrzać do temperatury ok. 180 stopni i zapiekać w nim cannelloni przez ok. 20 minut.
Podawać gorące:)
Post został pochwalony 0 razy |
|