mariemadeline kucharz

Dołączył: 05 Maj 2009 Posty: 73 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: Wto 21:23, 05 Maj 2009 Temat postu: Chrupkie sezamowe scampi z grilla |
|
|
Wykwintnie i jednocześnie prosto, a wszystko chrupiące i aromatyczne...
składniki
500g mrożonych scampi (panierowanych krewetek),
4 łyżki oliwy z oliwek,
50 g nasion sezamu,
3-4 ząbki czosnku,
łyżka posiekanej natki pietruszki,
3 łyżki bułki tartej,
sól,
pieprz,
cytryna pokrojona w ósemki
sposób przygotowania
1) Krewetki rozmrozić i odsączyć. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z oliwą, bułką tartą, pietruszką i sezamem. Doprawić solą i pieprzem. W przygotowana marynatę włożyć krewetki, odstawić na pół godziny.
2) Krewetki nadziewać na patyczki do szaszłyków, smażyć na grillu, po 3-4 minuty z każdej strony. Podawać gorące z ósemkami z cytryny.
Post został pochwalony 0 razy |
|