Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MotoMoto Junior Admin

Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 27 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Nowy Sącz / Warszawa
|
Wysłany: Pon 12:29, 13 Kwi 2009 Temat postu: Produkcja ciasta kruchego |
|
|
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1syEC3_08WM&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1syEC3_08WM&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Achaja Administrator

Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 568 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: Pon 12:42, 13 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
To ja mam kilka pytań
Jaki syrop ziemniaczany? O co chodzi?
Czy masło musi być zimne? Czy obojętnie jakie?
Po co środki ulepszające?
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
MotoMoto Junior Admin

Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 27 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Nowy Sącz / Warszawa
|
Wysłany: Pon 12:51, 13 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Syrop ziemniaczany - inaczej syrop skrobiowy; roztwór o gęstej konsystencji, bezbarwny lub żółtawy, otrzymywany w wyniku hydrolizy skrobi; stosowany do wyrobu niektórych rodzajów słodyczy.
Masło o temperaturze pokojowej.
Spulchnianie ciasta kruchego odbywa się poprzez dodawanie w fazie łączenia z mąką
chemicznych środków spulchniające (np. proszek do pieczenia), środki te podczas wypieku ulegają rozkładowi wydzielając gazy, które wydostają się na zewnątrz wyrobu powodują jego rozrost.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Achaja Administrator

Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 568 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: Pon 12:53, 13 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
No ale mnie chodzi o to, żeby wszystko było naturalne - ja nie chcę ulepszaczy żadnych
Więc da się przeżyć bez tego? 
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
MotoMoto Junior Admin

Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 27 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Nowy Sącz / Warszawa
|
Wysłany: Pon 13:00, 13 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
Bez tego ani rusz, niestety.
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Achaja Administrator

Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 568 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: Pon 15:08, 13 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
No jak to?
To w jaki sposób mi to ciasto kruche wychodzi bez tej całej chemii? 
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
MotoMoto Junior Admin

Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 27 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Nowy Sącz / Warszawa
|
Wysłany: Pon 15:24, 13 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
A nie używasz proszku do pieczenia ;>
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Achaja Administrator

Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 568 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: Pon 17:02, 13 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
No używam 
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|