Forum SIMPLY THE BEST Strona Główna SIMPLY THE BEST
po prostu nasze forum
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Produkcja ciasta kruchego

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum SIMPLY THE BEST Strona Główna -> Cukiernicze instrukcje obrazkowe i filmowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MotoMoto
Junior Admin
Junior Admin



Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowy Sącz / Warszawa

PostWysłany: Pon 12:29, 13 Kwi 2009    Temat postu: Produkcja ciasta kruchego

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1syEC3_08WM&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1syEC3_08WM&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Achaja
Administrator
Administrator



Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 568
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Legionowo

PostWysłany: Pon 12:42, 13 Kwi 2009    Temat postu:

To ja mam kilka pytań Very Happy

Jaki syrop ziemniaczany? O co chodzi?
Czy masło musi być zimne? Czy obojętnie jakie?
Po co środki ulepszające?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MotoMoto
Junior Admin
Junior Admin



Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowy Sącz / Warszawa

PostWysłany: Pon 12:51, 13 Kwi 2009    Temat postu:

Syrop ziemniaczany - inaczej syrop skrobiowy; roztwór o gęstej konsystencji, bezbarwny lub żółtawy, otrzymywany w wyniku hydrolizy skrobi; stosowany do wyrobu niektórych rodzajów słodyczy.

Masło o temperaturze pokojowej.

Spulchnianie ciasta kruchego odbywa się poprzez dodawanie w fazie łączenia z mąką
chemicznych środków spulchniające (np. proszek do pieczenia), środki te podczas wypieku ulegają rozkładowi wydzielając gazy, które wydostają się na zewnątrz wyrobu powodują jego rozrost.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Achaja
Administrator
Administrator



Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 568
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Legionowo

PostWysłany: Pon 12:53, 13 Kwi 2009    Temat postu:

No ale mnie chodzi o to, żeby wszystko było naturalne - ja nie chcę ulepszaczy żadnych Wink
Więc da się przeżyć bez tego? Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MotoMoto
Junior Admin
Junior Admin



Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowy Sącz / Warszawa

PostWysłany: Pon 13:00, 13 Kwi 2009    Temat postu:

Bez tego ani rusz, niestety.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Achaja
Administrator
Administrator



Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 568
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Legionowo

PostWysłany: Pon 15:08, 13 Kwi 2009    Temat postu:

No jak to?
To w jaki sposób mi to ciasto kruche wychodzi bez tej całej chemii? Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MotoMoto
Junior Admin
Junior Admin



Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Nowy Sącz / Warszawa

PostWysłany: Pon 15:24, 13 Kwi 2009    Temat postu:

A nie używasz proszku do pieczenia ;>

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Achaja
Administrator
Administrator



Dołączył: 11 Kwi 2009
Posty: 568
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Legionowo

PostWysłany: Pon 17:02, 13 Kwi 2009    Temat postu:

No używam Mr. Green

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum SIMPLY THE BEST Strona Główna -> Cukiernicze instrukcje obrazkowe i filmowe Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin